Jackson Martinez napustio Kinu, stiže u Seriju A?

Zasitio se Kine za četiri mjeseca

Jackson Martinez napustio Kinu, stiže u Seriju A?

Endin Čaušević

Nakon samo nekoliko mjeseci Jackson Martinez odlučio je napustiti redove kineskog Guangzhou Evergrandea.

Njegov agent potvrdio je da je kolumbijski fudbaler donio odluku da napusti Kinu i vrati se u Evropu. Navodno, Martinez ima želju da se okuša u Seriji A, a njegov agent navodi da bi Juventus bio idealna opcija za ovog napadača.

"Još uvijek nismo dobili nijednu zvaničnu ponudu, ali sam u Evropi kako bi dogovorio njegov povratak. Jackson je veoma zahvalan svom klubu, ali je odlučio da se želi vratiti u Evropu. Neću kriti da mu je Serija A velika želja, a Juve bi bio odličan klub za njega", rekao je Henrique Pompeo.

Martinez je pola sezone proveo u Atletico Madridu nakon čega je odlučio prihvatiti ponudu iz Kine u vrijednost od 42 miliona eura. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi