Jackson (ni)je imao pravo nastupa za Čelik
Zbog Jacksonovog nastupa Čelik možda ostaje bez bodova!?

Novi skandal u bh. fudbalu

Jackson (ni)je imao pravo nastupa za Čelik

Takmičarska komisija Nogometnog / Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine nije registrovala utakmicu 17. kola Premijer lige BiH između Čelika i Širokog Brijega, koju su Zeničani protekle subote riješili u svoju korist rezultatom 3:0.

Naime, iz premijerligaša sa Pecare u NS/FS BiH su uputili žalbu zbog nastupa Phila Jacksona, Kolumbijca u redovima „crveno crnih“, a čini se da je danas otvoren novi slučaj u našem fudbalu.

„Utakmicu nismo registrovali jer je Široki Brijeg uputio žalbu uz obrazloženje da Jackson nije mogao igrati za Čelik. Zatražili smo tumačenje Komisije za propise NS/FS BiH i novu sjednicu ćemo održati za osam dana, kada ćemo donijeti konačnu odluku po ovom pitanju“, objasnili su iz Takmičarske komisije NS/FS BiH.

Saznajemo da navodno, ovaj fudbaler nije potpisao raskid ugovora sa Laktašima, čiji je dres nosio u jesenjem dijelu šampionata, te da u skladu sa propisima nije mogao biti registrovan za Zeničane. Čak su iz NS/FS BiH 13. februara u Laktaše vratili neverifikovan ugovor, uz obavijest da sporazumni raskid ugovora svojeručno mora potpisati i pomenuti igrač.

Ukoliko se ispostavi da Jacksonova registracija nije ispravna Čelik bi mogao ostati bez bodova, a utakmica bi mogla biti registrovana službenim rezultatom 3:0 u korist Širokog Brijega, što su u žalbi i tražili iz premijerligaša sa Pecare.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.