Cijena "laganih" 100 miliona: Igrač za kojim ludi svijet je driblingom "nokautirao" protivnika

Jednostavnim pokretima tijela

Cijena "laganih" 100 miliona: Igrač za kojim ludi svijet je driblingom "nokautirao" protivnika

A. Čaušević

Borussija Dortmund je već godinama nosi status razvojnog klub za evropske bogataše. Sistem je uhodan. U Dortmundu se neki igrač afirmiše nakon čega odlazi za ogroman novac. 

I u trenutnom rosteru ekipe iz Westfalije postoji niz igrača koji su zanimljivi onim najbogatijim. Svakako se izdvajaju dva imena. U pitanju su Erling Haaland i Jadon Sancho.

Borussija Dortmund u polufinalu DFB Pokala nije imala milosti prema Kielu. San drugoligaša na Signal Iduna Parku okonačan je "petardom" u prvom poluvremenu.

Već na startu utakmice viđen je jedan od driblinga o kojem će se pričati u narednim danima. Međutim, mnogi su spremni reći da se radilo o neravnopravnoj borbi obzirom na razliku u kvalitetu.

Naime, Sancho (21) je običnim pokretima tijela uspio iz ravnoteže izbaciti 13 godina starijeg Fin Bartelsa koji se totalno izgubio te je pao na stražnjicu.

[twitter]https://twitter.com/RealistGlizzy/status/1388564472147718150[/twitter]

Oglasi

Upravo zbog ovih i sličnih poteza mladi Englez je među najtraženijim igračima današnjice, a informacije iz Njemačke govore da ima džentlmetski dogovor s Borussijom da može otići ovog ljeta.

On je u Borussiju stigao prije četiri godine iz Manchester Cityja, a njegova cijena sada iznosi 100 miliona eura pa bi Milioneri mogli odlično profitirati baš kao na Ousmaneu Dembelu koji je Barceloni prodat za čak 135 miliona eura.

Inače, Borussija će u finalu Kupa Njemačke igrati protiv RB Leipziga ća Sancho imati sjajnu priliku da se od svog trenutnog tima oprosti osvajanjem trofeja.

Za igrača kojeg krase eksplozivnsto, brzina, dribling i sjajna tehnika prošle godine najzainteresovaniji je bio Manchester United pa ga prema svemu sudeći čeka povratak u Englesku.

Iako tek ima 21 godinu već uspio skupiti 18 nastupa za A reprezentaciju Gordi Albiona. Ove sezone je na učinku od 12 golova i 18 asistencija u svim takmičenjima što dovoljno govori o kakvom se igraču radi.

Top Komentari

miki30
Hahahh čovjek pade prije driblinga, ovo uopšte nije Sancho uradio, jednostavno Bartels kretanjem unazad pade, kakav dribling. A da je Sancho klasa to se zna.
3 1
emanuelmacron
e stvarno sernjate ,koji ste debili ,sve vise mi gadite fudbal ,pitam se kakav ljigavac moras bit da u ovome vidis nesto i jos napravis prilog.Ali uspjevate sve sam dalje od ovog kolektivnog sporta
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi