Sancho ušao u povijest Bundeslige kao najbolji asistent

Novo postignuće za Engleza

Sancho ušao u povijest Bundeslige kao najbolji asistent

E. Škorić

Nogometaš Borussije Dortmund Jadon Sancho još jednom je pokazao zašto su mnogi evropski velikani odlučni da ga dovedu.

Sancho je jučer u duelu s Arminijom Bielefeld postao najmlađi igrač Bundeslige koji je stigao do 50 asistencija, a do sada je odigrao samo 99 bundesligaških utakmica.

Dvadesetogodišnjak je u meču protiv Arminie Bielefeld postigao jedan gol i imao jednu asistenciju koja je popularnim Milionerima donijela nova tri boda.

"Oduševljen sam što sam postao najmlađi igrač Bundeslige koji je ostvario 50 asistencija", napisao je Sancho na Twitteru.

Promo

Top Komentari

DamirS
Popularni "Milioneri"...možda kod vas popularan naziv. Inače ih nigdje u svijetu ne zovu tako. Ali bitno je da vi znate sve o Wandi, Georgini i Dileti a o sportu manje-više.
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi