Jagielka spreman za Španiju

Jagielka spreman za Španiju

Evertonov defanzivac, Phil Jagielka, je uvjerio Fabia Capella da je spreman da zauzme svoje mjesto u ekipi protiv Španije.

Na početku sedmice su doktori predviđali Jagielki da neće moći nastupiti u prijateljskoj utakmici protiv Španije, koja se igra sutra na Wembleyu. Naime, Evertonov defanzivac je imao povredu nožnog prsta, te je primao injekcije protiv bolova, kako bi bio osposobljen za ovaj duel.

Poslije 2 propuštena treninga, Jagielka se pojavio na jutrošnjem treningu engleske reprezentacije i čini se da će biti spreman za sutrašnju utakmicu. 

"On je igrao normalno danas, bez ikakvih problema. Razgovarao sam sa njim i pitao ga da li će moći igrati, a dobio sam potvrdan odgovor.", rekao je engleski selektor, Fabio Capello.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.