Jagodić: Bićemo tvrd orah za sve, pa i za Željezničar

U Borcu optimisti

Jagodić: Bićemo tvrd orah za sve, pa i za Željezničar

A. Beganović

Za razliku od prošle u novu sezonu Borac ulazi sa znatno izmjenjenim timom koji je u ovom trenutku velika nepoznanica. Istina, pobjeđivali su tokom pripreme i pogađali su mreže svojih rivala, ali pravi test zrelosti Borac će imati već na prvom koraku u novoj sezoni. U grad na Vrbasu stiže momčad Željezničara.

"Bez obzira na to što smo promijenili čitav tim i zbog toga što smo ostali bez dvanaest igrača, ovaj tim Borca ima kvalitet. Bit ćemo tvrd orah za sve timove u Premijer ligi, pa tako i za Željezničar", kaže trener Borca Vlado Jagodić.

Svjesni su u ovom klubu da su gosti sa Grbavice blagi favoriti uoči ovog derbija, ali isto tako puni su samopouzdanja.

"Žrijeb nam je na otvaranje doveo Željezničar i to je jedan od najtežih protivnika, ali to je i prilika da na početku nove sezone, dobrim rezultatom steknemo samopouzdanje. Željezničar jeste kvalitetan, ali imaju i oni nedostataka. Uostalom početak sezone i sve je otvoreno. Vjerujem u svoj tim i očekujem dobru igru i pobjedu", zaključio je Jagodić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Borac je uoči samog početka sezone ostao i bez Vladana Grujića koji će karijeru da nastavi u redovima beogradskog Voždovca.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.