S priprema Slobode u Antaliji

Jagodić: Izuzetno sam zadovoljan kako momci rade

E. Čaušević, foto: T. Hebib

Tuzlanska Sloboda rano jutros doputovala je na pripreme u Antaliji, a igrači ove ekipe danas su odradili prvi trening.

Izabranici Vlade Jagodića vrijedno su radili na poslijepodnevnom treningu iako je u Antaliji danas preovladavalo kišovito vrijeme. Nakon treninga za SportSport.ba Jagodić je govorio o očekivanjima priprema u Turskoj, nastavku prvenstva, te odlasku Kostića iz redova tuzlanske ekipe.

"Moram reći da smo jutros doputovali, nažalost imali smo duže čekanje u Istanbulu i dug put iz Alanje do Beleka uslovio je da jutros tek u pola tri budemo na našem odredištu. U svakom slučaju, ja znam šta sad treba ekipi, adaptacija od dva dana i jutros smo ostali bez treninga jer nisam želio previše da ih opteretim. Međutim, nismo ništa propustili momci su odradili sada trening i kompletni smo. Iznenađujuće je kiša krenula padati, ali to neće dugo trajati. Imat ćemo sve uslove da treću fazu da uradimo onako kako smo zamislili i to će biti dobra nadgradnja na drugu fazu priprema gdje sam izuzetno zadovoljan kako su radili u Međugorju. Nadam se da ćemo do nastavka prvenstva biti u stanju kako naši navijači očekuju", rekao je Jagodić, te dodao:

"Mi ovdje imamo četiri pripremne utakmice. Prva tri dana ćemo trenirati jer igračima treba period adaptacije. Sedmog februara igramo protiv češke Karvine, tri dana kasnije protiv Torpeda iz Gruzije, 12. februara protiv Khimkija, a posljednju provjeru igramo tri dana kasnije. Ovdje su nam se priključila dva nova igrača koja smo angažovali dan pred polazak i to su Ismar Hairlaović i Miloš Kalezić, dok je Dino Zilkić ranije potpisao ugovor".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Posljednjih sedmica dosta se govorilo o Ivanu Kostiću koji je trenirao s juniorima Slobode, a sinoć je otputovao u Sarajevo kako bi dogovorio saradnju sa Željom. Svoj komentar na ova dešavanja dao je i Jagodić.

"Ma iskreno ja nemam komentar, sve što bih vama komentarisao mislim da će biti pogrešno protumačeno. Ja ne mogu da shvatim da su to stvari koje ne štite klubove. Mislim da prvostepene komisije ne rade svoj posao kako bi trebale, ali nije to moje, ja mogu samo svoje zapažanje dati. Ja samo znam da u ovim potezima koje se dešavaju pogotovo u Tuzlanskom kantonu u prvostepenoj komisiji prema Slobodi to je nekorektno jer bio sam svjedok mnogih dešavanja. I klub i igrač trebaju biti u ravnini da budu zaštičeni i jedni i drugi. Ne bih dalje komentarisao te poteze, ja sam odabrao grupu momaka s kojima radim od početka. Onih kojih nema to je njihov odabir bio i sigurno da ne želim više ih ni spominjati", zaključio je Jagodić na kraju razgovora za SportSport.ba.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi