"Istina je, Govedarica i ja smo dobili spor sa Slobodom"

Mahir Karić za SportSport.ba

"Istina je, Govedarica i ja smo dobili spor sa Slobodom"

Dino Kurbegović

Kako je SportSport.ba proteklih dana pisao, Arbitražna komisija Tuzlanskog kantona trebala bi odlučiti o statusu dvojice nogometaša Mahira Karića i Miljana Govedarice, koji su u sporu sa Slobodom iz Tuzle. 

U medijima se pojavila informacija, da su pomenuta dvojica igrača dobila spor, a SportSport.ba je kontaktirao Mahira Karića, koji je potvrdio da su dobili klub s Tušnja na arbitraži.

"Očekivao sam takvu odluku, zaista mi nije jasno kako neko može pomisliti da može dobiti spor, a ništa igračima nije uplaćivano od doprinosa. Ja i Govedarica smo dobili spor sa Slobodom, oni sada imaju pravo na žalbu, ali vjerujem da se odluka neće promijeniti jer nemaju nikakvih dokaza ni elemenata da se presudi u njihovu korist. Mislio sam da ćemo ovo sve prijateljski riješiti, a ne ganjati se po arbitražama i komisijama, ali valjda je to tako trebalo da bude. Treniram redovno, postoje kontakti s Čelikom, ali ništa još nisam dogovorio kazao je za naš portal 30-godišnji Mahir Karić.

Inače predsjednik Arbitražne komisije Tuzlanskog kantona kazao je da će konačna odluka biti u ponedjeljak, te da se još moraju provjeriti neki papiri.  

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo da su Slobodu prethodnu na arbitraži već dobili Damir Mehidić, koji je svoju karijeru nastavio u Švicarskoj, dok je Kenan Pirić potpisao za Zrinjski.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi