Jagodić: Nećemo igrati na "nulu"

Žele postići pogodak na Pecari

Jagodić: Nećemo igrati na "nulu"

A. Beganović

Sutra je na rasporedu sedam revanš susreta osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine, a najzanimljivije bi trebalo biti u Širokom Brijegu gdje se sastaju istoimena domaća ekipa i Sloboda.

U prvom susretu Sloboda je slavila s minimalnih 1:0, pa na Pecaru dolazi sa prednošću, a šef stručnog štaba tuzlanske ekipe Vlado Jagodić zrači optimizmom uoči sutrašnjeg duela.

"Na putu smo za Široki Brijeg gdje ćemo danas odraditi trening. Atmosfera je dobra, očekujemo neizvjesnu utakmicu ali u isto vrijeme smo uvjereni da ćemo se na kraju radovati. Imamo dobru prednost, cilj je bio postići, a ne primiti pogodak na Tušnju. Uspjeli smo u tome i neozbiljno bi bilo ispustiti prednost", za SportSport.ba je istakao šef stručnog štaba Slobode, Vlado Jagodić.

Iako Sloboda ima prednost, Jagodić tvrdi da se njegovi izabranici neće braniti na Pecari.

"Ako bismo na teren istrčali sa ciljem da branimo 1:0 siguran sam da ne bismo prošli dalje. Igrat ćemo odgovorno i tražit ćemo pogodak. Ako ga postignemo prolazimo u četvrtfinale. Vjerujem da ćemo imati dobre uslove za igru kao što su Širokobriježani imali u Tuzli, te da će se pitanje pobjednika odlučiti na terenu", istakao je Jagodić.

Šef struke tuzlanske ekipe zadovoljan je igrama koje pružaju njegovi izabranici, a raduje ga posebno to što u posljednja dva susreta nisu primili pogodak.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Nakon susreta sa Olimpicom bio sam nezadovoljan jer smo primili tri pogotka. Nisam mogao vjerovati da nam se to dogodilo, no nakon toga susreta dva puta smo mrežu sačuvali netaknutom. Dakle, igra u defanzivi je dosta bolja, ohrabruje me igra naših defanzivaca, a pogotovo dobro partije golmana Pirića koji izrasta u vrhunskog golmana", zaključio je Jagodić koji je na kraju potvrdio da u konkurenciji nisu Miljan Govedarica zbog disciplinskog prekršaja, te Amer Ordagić zbog povrede.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi