Jagodić: Nekim fudbalerima je Zenica zadnja prilika

Optimizam u redovima Slobode

Jagodić: Nekim fudbalerima je Zenica zadnja prilika

E. Dindić

U okviru 6. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine fudbaleri Slobode gostuju u Zenici kod ekipe Čelika. 

Pred nedjeljni duel u Zenici govorio je šef stručnog štaba Slobode Vlado Jagodić.

"Poraz protiv Zrinjskog nas je dosta vratio nazad, izanalizirali smo uzroke poraza i nadam se da smo nešto naučili iz njega. Gostujemo Čeliku, koja je dobra ekipa, iako svi misle da kod njih vlada haos. Kod njih je tako svake godine, ali oni kada izađu na teren daju sve od sebe i više od svojih mogućnosti. Sigurno je da će biti rezova u ekipi, neki fudbaleri su prokockali šansu i za neke će ovo biti ili nebiti utakmica. Očekujem našpanovan Čelik, očekujemajni Kuadio koji smo svi vidili što je uradio Radniku. Mahmutovića koji će željeti da se iskupi za promašen penal, a vidjeli smo šta je sve Kouadio uradio", rekao je Jagodić te dodao:

"Mislim da je vrijeme da nam napad proradi. Istina je da mi nismo više iznenađenje, ali isto tako moram da najavim da će od reprezentativne pauze neki početi trenirati sa juniorima, jer ovako više ne ide. Nedostajaće nam Milan Ćulum i Aleksandar Ignjatović zbog žutih kartona, Adnan Zukić i Anel Husić nisu sto posto spremni iako su nastupili u prijateljskoj utakmici sa Mramorom. Također moram naglasiti da ono što se desilo Aziru Muminoviću je zločin, on je jedan mlad i kvalitetan golman i onako napasti na njegovu ličnost je nedopustivo zaista. Razmišljam da ga ne koristim u utakmici sa Čelikom. Biće teško ali nema predaje, idemo dalje", zaključio je Jagodić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Poslije toga prisutnim novinarima obratio se vezni fudbaler Slobode Almedin Zilkić koji nije krio optimizam pred nedeljni duel. 

"Mi u nedjelju nemamo prava na kiks protiv Čelika. Red je da pokažemo zašto nosimo dres Slobode i damo sve od sebe. Sigurno je da smo mi kvalitetnija ekipa, ali to moramo pokazati na terenu. Ne smije nam se desiti pristup, kao protiv Zrinjskog jer zaista bili smo loši. Očekujem tri boda, i konačno izlazak iz krize rezultata", zaključio je Zilkić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi