Jagodić: Niko nam ne može zabraniti da se nadamo novom istorijskom poduhvatu

Borac igra protiv Rio Avea

Jagodić: Niko nam ne može zabraniti da se nadamo novom istorijskom poduhvatu

A. Beganović

U 2. kolu kvalifikacija Evropa lige Borac će sutra u Banjoj Luci odmjeriti snage sa portugalskom ekipo Rio Ave.

Portugalci u ovaj duel ulaze kao favoriti. Svjesni su u redovima Borca njihovog kvaliteta, no kako kaže šef struke Vlado Jagodić, niko im ne može zabraniti da se nadaju istorijskom poduhvatu.

"Rio Ave je u prošloj sezoni zauzeo pet mjesto na tabeli i to dovoljno govori o njihovoj kvaliteti. Na gostujućim terenima su odigrali 18 susreta i samo dva puta su poraženi. Sve to znamo ali znamo i našu snagu. Niko nam ne može zabraniti da se nadamo novom istorijskom poduhvatu. Ja, ali i ova generacija igrača zapravo još ne znamo koliko zaista možemo. U prvenstvu je bilo poraza koje nismo očekivali, ispoljavali smo i neke dječije bolesti, no to je normalno u ekipama poput nas gdje želimo spojiti mladost i iskustvo", istakao je između ostalog na današnjoj press konferenciji Vlado Jagodić, pa dodao:

"Nećemo prihvatiti to da su oni apsolutni favoriti na našem terenu. Moramo biti optimisti ali i cijeniti protivnika. Nisu još počeli prvenstvo, igrali su neke prijateljske susrete i to smo ispratili tako da nas ne mogu iznenaditi po pitanju sastava ili načina igre. U tim susretima igrali su čak tri sistema, 4-4-3, 4-4-2, 3-4-3. Probavali su svašta, a mi smo to sve dobro ispratili. Naravno, utakmica ima predviđenih i nepredviđenih okolnosti ali kažem, analizirali smo ih dobro. Neki tas na vagi u našu korist je to što smo mi odigrali sedam takmičarskih utakmica, a oni nijednu jer prijateljski mečevi su nešto drugo u odnosno na zvanične. Pomalo i tu tražimo neke naše prednosti".

Šef struke Borca istakao je i da Rio Ave u svakom momentu želi imati kontrolu nad igrom.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Pas igra je njihova osnovna karakteristika, a i sami ste mogli pročitati da je njihov trener rekao da žele u svakom momentu imati kontrolu igre. Naravno, i mi želimo kontrolisati igru pa ćemo vidjeti ko će biti uspješniji", istakao je Jagodić koji neće moći računati na Subića, dok je pod znakom pitanja i Dujaković.

"Subić neće biti u kombinaciji jer se povrijedio na Koševu i otada nije trenirao. Dujaković je trenirao sa ekipom, no svi znamo šta znači pauza od 15 dana. I Kujundžić je zbog svojih problema bio van ekipe osam-devet dana, a Lukić se žalio na bol u aduktoru, no mislim da će naša medicinska služba sanirati njegovu povredu."

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

jassony
Genocidasi sjeme vam se zatrlo
4 7
magistar
Aj Borac
5 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi