Jagodić: Oprezno na Mladost, Subić vjerovatno ide

Trener Borca iz Banja Luke

Jagodić: Oprezno na Mladost, Subić vjerovatno ide

Fudbaleri Borca sutra će na Gradskom stadionu u Banja Luci ugostiti Mladost, koja je u prošlom kolu odigrala neriješeno sa Slavijom (1:1).

Trener banjalučkog premijerligaša Vlado Jagodić ističe da njegovi igrači u sutrašnjem susretu trebaju preuzeti ulogu favorita, a tokom razgovora osvrnuo se i na eventualnu prodaju Aleksandra Subića u inostranstvo. 

"Utakmicu protiv Mladosti dočekujemo sa velikom dozom opreza. Bit će teže nego protiv Željezničara, ali trebamo preuzeti ulogu favorita. To za naš mladi tim čini veliki zadatak, no činim sve da moji igrači budu spremni i daju svoj maksimum protiv Mladosti", kazao je Jagodić za SportSport.ba.

Borac je u dosad odigrane dvije utakmice uspio osvojiti četiri boda, a startom u novoj sezoni Jagodić je itekako zadovoljan. 

"Iskreno, zadovoljan sam jako. Ni najveći optimisti nisu očekivali da ćemo osvojiti bodove u teška dva susreta protiv Željezničara i Veleža, ali uspjeli smo. Kad se sve sabere, mogli smo osvojiti i šest bodova, ali mislim da bi to bilo nekorektno", smatra Jagodić, koji se na kraju osvrnuo na mogući transfer ponajboljeg igrača Aleksandra Subića.  

"Subić nije jedini igrač koji bi mogao napustiti Borac, još nekoliko igrača nalazi se na meti nekih klubova. Moguće je da Subić sutra odigra posljednju utakmicu za Borac, to klub rješava, a ja kao trener bih volio da mi ostane jedan takav igrač".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na pitanje ko je najozbiljniji u borbi za dovođenje Subića, Jagodić je odgovorio: 

"Belgijski prvoligaš Kortrijk je najozbiljniji. Pregovori su u završnoj fazi, ostaje nam da vidimo da li će biti šta od cijelog posla", dodao je na kraju trener Borca iz Banja Luke. 

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.