Trener Slobode nakon Khimkija

Jagodić: Ovaj poraz je došao u pravo vrijeme

Endin Čaušević

Tuzlanska Sloboda poražena je danas od ruskog drugoligaša Khimkija s 2:0 u pripremnom susretu odigranom u Antaliji.

Iako je njegov tim poražen u ovom meču, trener Slobode Vlado Jagodić ističe da je zadovoljan onim što je njegov tim pokazao u ovom meču. Također, smatra da je poraz došao u pravo vrijeme.

"Poraz je sastavni dio igre i čini mi se da  je došao u pravo vrijeme. Mada, ja ne volim gubiti ni kad igram s kćerkama na male golove, a ne pravu utakmicu. Bila je odluka da 70 minuta odigraju igrači koji nisu igrali prethodnu utakmicu. Ne mogu reći da sam zadovoljan, ali jak vjetar je donio prednost Rusima. Imali smo igrača manje kad smo primili prvi gol. U drugom dijelu igre smo bili bolji. Pogotovo kada su na terenu bili igrači koji su ušli u posljednjih 20 minuta", istakao je Jagodić, te je dodao:

"Možda će me neko pogrešno shvatiti, ali zadovoljan sam unatoč porazu. Idemo zamišljenim načinom i u posljednjoj utakmici ćemo pokazati pravo lice. U trećem smo dijelu priprema i svi osjećaju psihički i fizički umor, ali niko nije van stroja", dodao je trener Tuzlaka. 

Pojedini igrači su bili na poštedi, a u narednom periodu Jagodić će obrati one na koje će više računati u Premijer ligi BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Poštedio sam Lazevskog i Merzića, a Rusima čestitam na pobjedi. Za dva dana igramo protiv vodeće ekipe Gruzije i tu ćemo pokazati pravo lice. U glavi mi se smanjuje broj igrača za prvo kolo i nakon toga ćemo uigravati sastavne dijelove igre Ovaj ovaj ne treba da znači ništa negativno. Ova ekipa nikad nije igrala skupa i samo želio da pokažu koliko mogu", rekao je Jagodić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi