Ukrajinski drugoligaš bolji od Sarajeva

Illichevets Mariupol pobijedio Bordo tim

Ukrajinski drugoligaš bolji od Sarajeva

M. Šljivak

Fudbaleri Sarajeva poraženo su danas u pripremnom meču od ukrajinskog Illichevets Mariupola rezultatom 1:0.

Iako je bh. tim bio bolji rival u ovom meču, ukrajinski klub je na kraju slavio pobjedu.

Prvo poluvrijeme donosi nešto bolju igru Bordo tima, ali je ukrajinski tim imao prednost nakon prvih 45 minuta.

Duljević je otvorio meč s dva pokušaja u 15 minuta, da bi Mariupol u 18. minuti uspio doći do vodstva nakon što su iskoristili nesporazum u odbrani Sarajeva.

Do kraja prvog dijela nekoliko šansi za Sarajevo. Najbolju šansu propustio je Rustemović, čiji udarac pogađa prečku, da bi u samom finišu prvog poluvremena dobar pokušaj imao i Ahmetović, ali njegov udarac odlazi pored gola.

Nastavak također donosi nešto bolju igru Sarajeva. Dominirali su na terenu, stvarali su šanse, ali je završnica izostajala.

Illichivets je šansu čekao iz kontri. Jednu takvu priliku su imali u 68. minuti, ali je Adilović dobro odbranio pokušaj protivničkog fudbalera.

Do kraja Sarajevo propušta dvije velike šanse. Imao ih je Husejinović, ali njegove udarce prvo zaustavlja prečka, a zatim i protivnički golman. Ostalo je 1:0 i Sarajevo je doživjelo iznenađujući poraz u ovom susretu.

Pripremni meč:

Sarajevo - Illichevets 0:1

Sarajevo je meč počelo u ovom sastavu:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pavlović, Hodžić, Kadušić, Novaković, Ivetić, Radovac, Rustemović, Duljević, Hebibović, Crnkić i Ahmetović. 



Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi