Jagodić pred Mladost: Igrati kao da je meč za titulu
Foto: fkborac.net

Banjalučani žele pobjedu na startu sezone

Jagodić pred Mladost: Igrati kao da je meč za titulu

Sutrašnjim utakmicama konačno startuje i m:tel Premijer liga BiH.

Borac iz Banjaluke za prvog rivala ima ekipu Mladosti iz Doboja kod Kaknja, a sve osim trijumfa za crveno-plave bi bilo neuspjeh danas kada imaju ambicije da se bore za titulu.

Dan pred utakmicu u prostorijama Borca je održana konferencija za medije, na kojoj su se prisutnim novinarima obratili šef stručnog štaba Vlado Jagodić te kapiten Stojan Vranješ.

"Borcu je uvijek mjesto u vrhu i želja je da se u novoj sezoni opet izbori plasman u evropska takmičenja. Moja želja je da 10 godina nakon trofeja, naš klub opet bori za titulu šampiona i pokažemo da imamo taj kvalitet. Moderni klubovi žive od Evrope i transfera. Nakon dugo godina klub radi normalno, ne strahujemo za licence, tako da je to motiv više da odigramo kvalitetnu sezonu. Odigrali smo dovoljan broj mečeva i kvalitetno se spremili. Ono što mi je drago da su i igrači pokazali da žele da se dokažu i napreduju. Također, veoma nas raduje da nemamo pozitivnih na virus i da se na miru možemo spremiti za predstojeći duel. Borac je spoj mladosti i iskustva i naša je želja da napredujemo iz utakmice u utakmicu da budemo sve bolji . Rečeno je da će i mladi dobiti šansu ali ne po cijenu dobrih rezultata", rekao je Jagodić.

Opuštanja, kaže, neće biti.

"Pristupićemo rivalu kad da je odlučujući meč u borbi za titulu. Predsjednik kluba gospodin Mušija je ozbiljan privrednik i nakon prošle sezone je sigurno izvukao pouke. Oni su u meču protiv Veleža bili bolji u prvom dijelu i pokazali kvalitet tako da ćemo ih sigurno ozbiljno shvatiti i neće biti lagan meč. Međutim na domaćem terenu mi smo favoriti tako će biti protiv Mladosti ali i ostalih ekipa i želimo da krenemo ovu sezonu na pravi način. Ono što je jasno da čemo igrati ofanzivno i za gol više. Istina primili smo šest golova u dvije posljednje utakmice ali mislim da ćemo to ispraviti kad počne prvenstvo i da neće biti grešaka. Što se tiče sastava 20 igrača će u karantin. Mi imamo 28 igrača i svi oni su u kombinaciji za startnu postavu u narednim mečevima, niko nije otpisan posebno kad krene naporan ritam. Što se tiče meča imam samo jednu dilemu. Žao mi je što neće biti navijača jer su nam oni bili uvijek ogromna podrška ali situacija je takva kakva je", dodao je Jagodić.

Vranješ vjeruje da će on i njegovi saigrači trijumfalno ući u prvenstvo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Odradili smo kvalitetno pripreme i sad nas očekuje ono pravu start takmičenja. Svjesni smo uloge favorita i želimo da to potvrdimo na terenu. Imamo kvalitet i ne bismo sebi smjeli dozvoliti nepreviđene situacije, jer želimo da novi šampionat krenemo na pravi način a to je osvajanje tri boda", istakao je Vranješ.

Utakmica Borac – Mladost igra se sutra na Gradskom stadionu bez prisustva publike. Početak je u 18.00 časova.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Elmir_Lendra
Kad kazu za titulu.Znaci nikako nece igrat jer je nikad nisu osvojili HAHAJAJAJA
1 0
007
Jagodić fejk general, jak na rijecima i hajcanju
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije