Jagodić: Respekt Vitezu, ali mislim da smo bolja ekipa

Trener Slobode pred Vitez

Jagodić: Respekt Vitezu, ali mislim da smo bolja ekipa

E. Dindić

U okviru 4. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine fudbaleri Slobode idu na teško gostovanje kod ekipe Viteza.

Tim povodom na Tušnju je organizovana press konferencija gdje se prisutnim novinarima, obratili šef stručnog štaba Slobode Vlado Jagodić i Aleksandar Ignjatović, stameni stoper kluba sa Tušnja. 

Prvi je uzeo riječ šef stručnog štaba Slobode Vlado Jagodić koji nije krio optimizam pred gostovanje u Vitezu. 

"Vitez je odlična ekipa, zaista čvrsta kao i mi. Međutim, mi idemo u Vitez jer moramo pobijediti. Kolega Bonić ima zaista sjajnu ekipu i neće nimalo biti lagano. Ponovo smo u nezavidnoj poziciji, jer nedostajaće nam Husić, Krpić, Osmanagić je pod upitnikom, Zukić ima povredu koljena, dok Hairlahović također ima nezgodnu povredu. Uz sav respekt ekipi Viteza, mi moramo krenuti ofanzivno i početi donositi bodove. Skautirani su i sigurno znamo njihove mane, kao i prednosti. Međutim, ako na terenu ne damo sve od sebe, odnosno ako ne dokažemo da smo bolja ekipa sve će biti uzalud, što smo spremali protekle sedmice. Radili smo dosta na segmentu realizacije što nam je najveća boljka. Odbrana nam sve čvršće djeluje što mi je izuzetno drago. Drago mi je da smo osvojili bod u Krupi, jer zaustavili smo rezultatsko padanje, jer je to zlatan bod za nastavak. Oni svakako imaju zanimljivih i dobrih fudbalera, tako da očekujem utakmicu, koja je upravo adekvatna rezultatima i jedne i druge ekipa", zaključio je Jagodić. 

Poslije toga prisutnim novinarima obratio se stoper Slobode Aleksandar Ignjatović. 

"U Vitez sigurno ne idemo sa bijelom zastavom. Odlična je prilika u Vitezu da osvojimo sva tri boda i sigurno se vratimo na pravi kolosijek. Što se tiče atmosfere, sigurno da nije lagano da poslije tri kola imamo samo jedan bod i učinimo da sve okrenemo na svoju stranu, a onda u dobroj atmosferi dočekamo šampiona, ekipu Zrinjskog", zaključio je Ignjatović. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo utakmica 4.k ola Premijer lige BiH između Viteza i Slobode na rasporedu je u subotu sa početkom od 17 sati.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi