Jagodić: Široki je trenutno broj 1

Izjave trenera nakon susreta Široki – Kozara

Jagodić: Široki je trenutno broj 1

Baš kao što je trener Širokog i najavio ovo je bila jako teška utakmica za Širokobriježane.

S pravom su se na Pecari pribojavali ove utakmice jer su očekivali zatvorenu formaciju gostiju iz Gradiške,a uz to došlo je i do promjene trenera na klupi što može  biti pozitivan šok za ekipu.

Jagodić je u najavi rekao da bi bio prezadovoljan da njegova ekipa ostane neporažena u Širokom i umalo da to nisu i uspjeli, međutim, nakon brojnih šansi i opsade gola Kozare pogodio je Brekalo za konačnih 1:0 u 76.minuti susreta.

„Čestitam ekipi Širokog i kolegi Karačiću na sasvim zasluženoj pobjedi. Široki je ekipa koja je trenutno sigurno broj 1 u ligi. Znali smo što nas čeka na Pecari i bilo je iluzorno da se idemo nadigravati. Imali smo mnogo sreće i raspoloženog golmana, čekali smo svoju priliku ali onda smo u 76.minuti primili gol. Čestitam svojim igračima na volji, htjenju i zalaganju. Mislim da se s ovom igrom možemo nositi sa svim ekipama u ligi ukoliko odigramo ovako disciplinirano i po dogovoru.“, rekao je Jagodić nakon susreta.

„Hvala kolegi Jagodiću na čestitkama, ja bih čestitao svojoj ekipi bez obzira što smo sa strahom dočekali Kozaru jer Jagodić je studiozan trener što se i pokazalo večeras. Imali smo problema sa sastavom ali dobro je što nismo napravili kiks kod kuće a to bi bilo najgore u ovom trenutku. Kvalitetno smo odigrali u prvom dijelu ali nismo uspjeli iz dobrih prilika pogoditi. Kasnije se malo uvukao strah i nervoza, a i Kozara je imala onu jednu dobru šansu koja nas je uplašila. Želim puno sreće kolegi Jagodiću u nastavku, ovo je bila jedna fer i korektna utakmica, a vrlo vrijedna pobjeda za nas, iako toga nismo ni svjesni.“,rekao je Karačić.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.