Jagodić: Vrijeme će pokazati da je odluka bila dobra

Fudbalska sezona se neće nastaviti

Jagodić: Vrijeme će pokazati da je odluka bila dobra

Nakon osam godina FK Borac će zaigrati na međunarodnoj sceni.

N/FSBiH sinoć je potvrdio da se fudbaleri u BiH za sezonu 2019/20. neće vraćati na teren i da se stanje na tabeli priznaje kao konačno, a takav epilog donio je Borcu plasman u Evropu.

Iako kažu da žale što je sezona prekinuta, s druge strane su, ipak, sretni zbog ostvarenog cilja. 

"Bilo je teško igračima, treniraju, a ne znaju da li će igrati. Konačno je donesena odluka i mogu reći da će vrijeme pokazati da je bila dobra. Svi klubovi poslije duže pauze imaju dovoljno vremena da se spreme za narednu sezonu, naročito oni koji igraju u Evropi, a svjedoci smo da se ranijih godina nismo uspjeli domoći nekog zapaženijeg rezultata", kazao nam je trener crveno-plavih Vlado Jagodić.

Borcu će za nastup na četiri fronta naredne sezone (Premijer liga BiH, Kup BiH, Kup RS i kvalifikacije za Ligu Evrope) biti potreban i ojačan igrački kadar. S nekoliko fudbalera Banjalučani su se već razišli.

"Urađena je analiza i svaki potez je bio u skladu s ciljem da se napravi jak Borac. Igračima koji su otišli želim se zahvaliti na dosadašnjoj karijeri i želim im svu sreću u budućnosti, a za očekivati je, naravno, i neka osvježenja u igračkom kadru. O konkretnim ciljevima za narednu sezonu još je rano govoriti, o tome ćemo kad počnu pripreme, ali kao klub obaveza nam je da se uvijek borimo za sami vrh."

Fudbaleri neće imati mnogo odmora.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Jednu grupu igrača ćemo poslati na pauzu, dok je ovi mlađi praktički neće ni imati jer im treba rada... Od 20. juna u planu je da počnemo s pripremama za ono što nas čeka u narednom periodu", ističe Jagodić koji je na kraju imao i poruku.

"Iskoristio bih priliku da čestitam Sarajevu na osvojenoj titulu, Željezničaru i Zrinjskom koji će uz Borac biti predstavnici BiH na evropskoj sceni, ali i Olimpiku i Krupi koji su ponovo premijerligaši", dodao je Jagodić.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BlueBoys
Kakvo vrijeme malinaru propali, odluka je politicka to je svima jasno.
3 1
Fareus1921
Jedva ćekam da vas konobari sa Gibraltara nabuše :)
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi