Jahić bez minutaže u visokoj pobjedi St. Johnstonea

Škotska Premier liga

Jahić bez minutaže u visokoj pobjedi St. Johnstonea

Edmir Škorić

Bivši bh. reprezentativac Sanel Jahić odgledao je s klupe pobjedu St. Johnstonea nad Dundee Unitedom (3:0)...

Buther je u 20. minuti zaradio direktan crveni karton, a domaćin poveo u 20. minuti golom Maya iz penala. Isti je igrač u nastavku postigao još dva gola za tri boda St. Johnstonea, koji je sada šestoplasirani s 25 bodova. Jahić je sjedio na klupi tokom svih 90 minuta.

Aberdeen je golom Lowa iz druge minute savladao Ross County s minimalnih 1:0, a Vernon je u 13. promašio i penal za domaći sastav, koji je izbio na treće mjesto tabele sa 35 bodova.

Drugoplasirani Motherwell je deklasirao Patrick u gostima s 5:1. Lawless je doveo domaće u vodstvo nakon osam minuta, ali su Lasley, Francis-Angol i McFadden već do poluvremena preokrenuli u korist gostiju.

Ainsworth i Sutton su u nastavku potvrdili 12. pobjedu sjajnoj ekipi Motherwella, koja ipak teško da može sustići vodeći Celtic.

Hibernian je, rezultatom 3:0, bio bolji od Kilmarnocka. Strijelci su bili Hanlon, Cairney i Stevenson. St. Mirren i Hearts su odigrali 1:1. Poveli su domaći golom Thompsona već u trećoj minuti, da bi Hamill u 48. zabio za - konačnih 1:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti