Jahić debitovao u preokretu Skakavaca, Salatiću 90 minuta

Super League, 21. kolo

Jahić debitovao u preokretu Skakavaca, Salatiću 90 minuta

Nekadašnji bh. reprezentativac Sanel Jahić koji je nedavno potpisao ugovor sa švicarski Grasshoppersom debitovao je dresu svog novog tima. U pobjedi Skakavac od 5:1 na gostovanju kod St. Gallena Jahić je u igru ušao u 84. minuti utakmice.

Utakmica nije krenula najbolje po sastav Michaela Skibbea, u kojem nije bilo U-21 reprezentativca BiH Seada Hajrovića, obzirom da je u 15. minuti utakmice St. Gallen vodio sa 1:0 golom Montandona. Gosti su ipak preko Ben Khalife uspjeli prije odlaska na pauzu stići do izjednačenja. Igrala se 38. minuta kada je napadač ekipe iz Ciriha pogodio za 1:1.

Gdje je okončao prvo, tu je Ben Khalifa nastavio u drugom poluvremenu. Samo šest minuta igre u nastavku utakmice trebalo je mladom napadaču da svoj tim dovede u prednost od 2:1. 

Crveni karton koji je u 70. minuti zaradio domaći fudbaler Nushi išao je na ruku gostima, pa su do kraja zahvaljujući golovima Dabbura u 82. i 87. minuti i Gashija u prvoj minuti sudijske nadokande uspjeli upisati ubjedljivu pobjedu. Veroljub Salatić je sa kapitenskom trakom oko ruke odigrao svih 90 minuta u dresu Grasshoppersa.

U isto vrijeme svoju utakmicu, ali pred domaćom publikom igrao je Grasshoppersov gradski rival Zurich, koji je sa 3:1 savladao Thun.

Super League, 21. kolo:
St. Gallen - Grasshoppers 1:5 (Montandon 15 / Ben Khalifa 38, 51, Dabbur 82, 87, Gashi 90+1)
Zurich – Thun 3:1 (Gavranović 22, Etoudi 30, Sadiku 88 / Schneuwly 72)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.