Jahić: Dobrim igrama ponovo skrenuti pažnju selektora

Novi igrač St. Johnstonea za SportSport.ba

Jahić: Dobrim igrama ponovo skrenuti pažnju selektora

Sanel Jahić od nedavno brani boje škotskog premijerligaša St. Johnstonea. 

Polivalentni fudbaler koji je svojevremeno sa uspjehom nosio dres reprezentacije Bosne i Hercegovine prijatno je iznenađen uslovima i kvalitetom fudbala koji je zatekao u Škotskoj, a u jednom od svojih prvih nastupa u novom dresu postigao je i prvi gol.

„Iznenađen sam jer sam mislio da se ovdje igra lošiji fudbal. Igra se veoma oštro, na granici žutog kartona, a pet, šest klubova igra odličan brz i dinamičan nogomet. Ugovor sa St. Johnstoneom važi do januara. Ukoliko odigram dobro utakmice do januara, mogu se nadati potpisu za neki veći klub. U klubu su mi kazali da bi voljeli da ugovor produžim do ljeta, a za takvu odluku s moje strane još uvijek je rano. Najvažnije je da igram dobro, a u januaru ćemo vidjeti šta i kako dalje,“ kaže Jahić u početku razgovora za naš portal.

St. Johnstone jučer je u škotskom FA Cupu savladao Livingston rezultatom 2:0, a drugi pogodak bio je Jahićevo djelo.

„Osjećaj nakon prvijenca bio je odličan. Prelijepo je odigrati dobru utakmicu, pobijediti i dobru igru krunisati pogotkom. Dobro je krenulo, želim nastaviti sa dobrim igrama i u budućnosti. Također se nadam da ćemo nastaviti pobjednički niz.“

Jahić priznaje da nikada nije prestao razmišljati o reprezentaciji Bosne i Hercegovine iako ga na spisku selektora Sušića nema već duže od godinu dana.

„Što se tiče reprezentacije dok god budem igrao fudbal o njoj ću uvijek razmišljati. Iza mene su nezaboravni dani provedeni u nacionalnom timu i iskreno moj cilj je ponovo zaigrati u dresu sa najdražim grbom. To što sam nakon Meksika prekrižen ne želim analizirati, želim samo dobrim igrama ponovo skrenuti pažnju selektora Safeta Sušića.“

Jahić je pomno pratio razvoj u našoj kvalifikacijskoj grupi gdje smo za prsa pobjegli neugodnoj Grčkoj i po prvi put se plasirali na veliku smotru.

„Dva smo puta bili nadomak velikog takmičenja, a sada smo konačno ostvarili plasman na Svjetsko prvenstvo. Prvo treba sačekati petak, vidjeti koga ćemo imati za protivnike u grupi, a potom se dobro pripremiti i pokušati dogurati što dalje na Mundijalu. Siguran sam da možemo proći u drugu rundu takmičenja što bi po meni bio veliki uspjeh. Brazil je prvi favorit Mundijala, imaju prednost domaćeg terena i sigurno će se željeti dokazati svojim navijačima. Uz njih prvi favoriti su Španija i Njemačka,“ zaključio je Jahić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.