"Da sam izgubio morao bih ići  u Trebinje, ne idem kad je teško, nego kada nema smisla"

Adnan Jahić nakon velike pobjede Slobode

"Da sam izgubio morao bih ići u Trebinje, ne idem kad je teško, nego kada nema smisla"

E. Oštraković

Ekipa Slobode ostvarila je jako važnu pobjedu u okviru 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Naime, Tuzlaci su na Tušnju dočekali Leotar, te su slavili sa 2:1.

U utakmici dvije ekipe koje se bore za opstanak nije bilo favorita, a Sloboda je odigrala sjajno, te je na krilima Stojana Vranješa ostvarila važnu pobjedu.

Zadovoljan nakon utakmice pobjedom, ali i igrom svog tima bio je trener ekipe Slobode, Adnan Jahić.

"Pripremati ovu utakmicu nije bilo lako. Leotar je kvalitetna ekipa bez obzira na kojoj poziciji se nalazi, baš kao i mi. Mislim da smo bojažljivo ušli u utakmicu, pogotovo prvo poluvrijeme kada smo dali gol i onda neki taj psihološki aspekt. Sada je tu novi travnjak, ko god dođe Slobodi će biti problem igrat. Čestitao bi momcima na pobjedi. Bilo je oscilacija u igri najviše zbog terena. Čast mi je što nam Peljto sudi u posljednje vrijeme kada je borba za opstanak u pitanju. Čestitam momcima na tri boda", rekao je Jahić, te je dodao:

"Ova 23 boda su ravna kvalifikaciji za Ligu Evrope. Zna se gdje smo trenirali i kakvo smo suđenje imali, a ko je stajao uz nas. Bilo je nešto ove sedmice da sam izgubio morao bih ići za Trebinje. Ne bi volio da mjenjam mjesto prebivališta zato što je Tuzla moj grad i Sloboda je moj klub. Ne idem kada je teško, već kad nema više smisla", završio je Jahić.

Trener Leotara, Marko Maksimović, nije bio previše nezadovoljan igrom svoje ekipe, ali žali za bodovima.

"Kao što ste rekli bilo je zadovoljstvo igrati na perfektnom terenu. Odigrali smo dobru utakmicu, dosta stvari je bilo dobro. Presudio je individualni kvalitet Vranješa i Husejinovića. Mogli smo da uzmemo više, ali nismo. Pohvalio bih ambijent, publiku i čestitao Slobodi. Pet ili šest ekipa će se boriti do samoga kraja. Ista meta isto odstojanje", rekao je Marko Maksimović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon ove pobjede Sloboda je napredovala čak do 8. mjesta na tabeli, te sada imaju 23 osvojena boda, ali do kraja će voditi borbu za ostanak u ligi.

Sa druge strane, uprkos porazu Leotar još uvijek nije u zoni ispadanja nego su trenutno 10. na tabeli, te i oni imaju 23 osvojena boda.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Kakvi ''strucnjaci'' vode nase klubove, Allahu dragi. Nije nikakvo cudo sto se nijedan nas klub nikada nije kvalifikovao u neku grupnu fazu. U istoriji nikada ni jedan nas klub nije imao dobrog trenera!
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije