Jahić starter, Muslimović nije bio u kadru

Grčko fudbalsko prvenstvo

Jahić starter, Muslimović nije bio u kadru

Adnan Beganović

U zaostaloj utakmici 1. kola grčkog fudbalskog prvenstva AEK naših Dušana Bajevića i Sanela Jahića poražen je na svom terenu od Olympiacosa (1:2). Jahić je proveo na terenu svih 90 minuta, a u 88. dobio je žuti karton.

Derbi susret 1. kola fudbalskog prvenstva Grčke između AEK-a i Olympiacosa, a koji je odgođen radi požara koji su tada bijesnili oko grčke prijestolnice, u svoju korist su sinoć riješili fudbaleri aktuelnog grčkog šampiona.

Sve do 43. minute rezultat je bio 0:0, a onda Torosidis dovodi izabranike Zica do prednosti. Isti igrač u 55. minuti povisuje vodstvo Olympiacosa, a za konačnih 1:2 pogodio je Nemeth u 65. minuti.

Panionios i PAOK također su igrali zaostalu utakmice, a nakon 90 minuta mreže su ostale netaknute. Reprezentativac Bosne i Hercegovine, Zlatan Muslimović, nije bio u kadru za ovu utakmicu.

Na tabeli grčke lige nakon 4 kola vodi Panathinaikos sa 12 bodova, drugi je Olympiacos sa 10, dok je AEK na četvrtom mjestu sa 7, a PAOK na devetom sa 5 bodova.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.