Jahić: Ukoliko savladamo Basel ni titula nije daleko

Novi igrač Skakavaca pred derbi

Jahić: Ukoliko savladamo Basel ni titula nije daleko

Sanel Jahić je nakon kratke epizode u škotskom St. Johnnstoneu od nedavno stanovnik Švicarske gdje brani boje Grasshoppersa. 

U redove Skakavaca dospio je kao zamjena za Milana Vilotića koji je prešao u Young Boys, pridruživši se tako Veroljubu Salatiću i mladom reprezentativcu Seadu Hajroviću.

„Drago mi je što sam dospio u veliki klub i kvalitetnu ligu kakva je Super liga Švicarske. Debi je već iza mene, ušao sam u finišu nedjeljne utakmice protiv St. Gallena. Bilo je dobro, a debi ću pamtiti po visokoj pobjedi,“ kaže Jahić, koji o novim saigračima ima samo riječi hvale:

„Ekipa je kvalitetna i što je jako važno dosta mlada uz par iskusnijih igrača. Grasshoppersovi mladi igrači su izuzetno talentovani i siguran sam da će neki od njih napraviti odlične karijere.“

Sa Michaelom Skibbeom je u prošlosti sarađivao igrajući za turski Karabukspor.

„Trenera Skibbea odlično poznajem, i u Turskoj smo se dobro slagali i lijepo sarađivali. Od njega se može mnogo naučiti. Povjerenje je obostrano.“

Nakon visoke pobjede nad St. Gallenom, Jahića i saigrače čeka veliki derbi protiv Basela. Novajlija u redovima Grasshoppersa naredni mečsmatra jednim od najvažnijih u sezoni.

„U samom smo vrhu tabele, a ukoiko u narednom kolu savladamo Basel, sigurno do kraja možemo i do titule prvaka što bi bilo pravo iznenađenje. Ali siguran sam da to nije nemoguće. Basel je favorit za naslov, imaju dobar tim ali u posljednje vrijeme ne igraju dobro. Sa svim protivnicima se muče i ja se nadam da ćemo ih pobijediti.“

Veroljub Salatić, vlasnik bh. pasoša i bivši mladi reprezentativac Švicarske kapiten je Grasshoppersa. Jahić o Salatiću govori biranim riječima.

„Veroljub je super momak i igrač. On je ovdje lider tima u koga i saigrači i struka i čelni ljudi kluba imaju ogromno povjerenje. Od mog dolaska mi je uvijek pri ruci, dosta mi je pomogao.“

Iako je jedno vrijeme bio standardan na spisku prvo Miroslava Blaževića, a potom i Safeta Sušića, Jahića od utakmica protiv Irske i Meksika nema među Zmajevima.

„Ja sam za reprezentaciju uvijek tu ako sam potreban. Koliko vidim više me nema u selektorovim planovima, tako da o tome manje razmišljam u posljednje vrijeme. Sada se želim nametnuti u novom klubu, ukoliko budem standardan u kvalitetnoj ligi imam se pravo nadati povratku u državni tim,“ zaključio je Jahić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.