Jahović zaradio deset utakmica suspenzije

Nekadašnji napadač Veleža, Želje i Sarajeva kažnjen

Jahović zaradio deset utakmica suspenzije

Makedonski internacionalac i nekadašnji igrač Veleža, Željezničara i Sarajeva, Adis Jahović dobio je 10 utakmica suspenzije zbog prijetnje smrću upućene sudiji.

Incident se dogodio 5. avgusta u utakmici između Jahovićevog Wila i Biela koju je domaći Biel dobio sa 3:0.

 

Jahović je u toj utakmici isključen u 40. minuti zbog udaranja protivnika, a sudiji je zaprijetio u pauzi na poluvremenu riječima "ako se vidimo poslije, ubit ću te".

 

"Igrač je prijetio sudiji tokom stanke na poluvremenu riječima: "ako se vidimo poslije, ubit ću te". U slučaju počinjavanja više prekršaja, kazna se računa prema najozbiljnijem počinjenom prekršaju, u ovom slučaju je to prijetnja sucu", objasnili su iz Švicarske fudbalske lige svoju odluku.

 

Jahović je već odslužio jednu utakmicu u prošlom, petom kolu, a ima pet dana za podnošenje žalbe na ovakvu kaznu.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.