Jajalo iz Slaven Belupa potpisao za Sienu

Jajalo iz Slaven Belupa potpisao za Sienu

E. Škorić

Novi član italijanske Siene od ponedjeljka postao je Mato Jajalo, hrvatski mladi reprezentativac iz redova Slaven Belupa. Klub iz Koprivnice je inkasirao 1,9 miliona eura, a Jajalo je ugovor potpisao na pet godina.

Mato Jajalo prvo je ime prelaznog roka u redovima Siene. Hrvatski internacionalac je potpisao petogodišnji ugovor vrijedan 1,9 miliona eura, navodno pod vrlo povoljnim financijskim uvjetima za njega i njegov bivši klub.

Potpisivanju ugovora prisustovali su direktori kluba iz Koprivnice Robert Markulin i Rajko Magić, Mato Jajalo i njegov menadžer. Od domaćih navijača oprostit će se 07. juna, kada će u Koprivnici Hrvatska i Cipar odmjeriti snage u kvalifikacionom meču.

"Moj san je igrati u Italiji, odnosno Seriji A, a sada mi se i ispunio", izjavio je Jajalo, te dodavši kako je odbio ponudu zagrebačkog Dinama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.