Jajalo napušta Palermo, već dobio ponudu
EPA

Bivši fudbaler Sarajeva traži novi klub

Jajalo napušta Palermo, već dobio ponudu

Bivši fudbalski reprezentativac BiH Mato Jajalo ovog ljeta će promijeniti sredinu.

Od 2015. godine ovaj iskusni vezista nastupa za Palermo gdje je jedan od najboljih fudbalera, no kako je sicilijanski klub u međuvremenu izbačen u Seriju C, ovog će ljeta definitivno potražiti novu sredinu.

Crni scenarij koji je zbog finansijskih malverzacija zadesio Palermo rezultirat će osipom igračkog kadra, odlaske su najavili najbolji igrači poput Nestorovskog, kao i Jajala kojem svakako ističe ugovor.

U slučaju da napusti klub, Jajalo sasvim sigurno neće tragati dugo za novim angažmanom, jer od ranije postoji prilično veliko interesovanje za njegovim uslugama. Mediji u Italiji pišu da se u igru za bivšeg fudbalera Sarajeva uključio i Lecce koji se poslije sedam godina odsustvovanja plasirao u elitu. 

Jajalova sudbina svakako će ovisiti i od žalbe koju Palermo uloži na odluku Fudbalskog saveza Italije. U slučaju da ovaj klub na kraju ipak zadrži status drugoligaša, ne bi bilo iznenađujuće i da 30-godišnji fudbaler ostane u sicilijanskom klubu.

"Nikada nisam rekao da želim otići. Bilo je ponuda, naravno, ali ništa što bi zadovoljilo mene i klub, tako da sam na kraju ostao u Palermu. Emotivno sam vezan za ovaj klub", rekao je ranije Jajalo.

Prije nego što je došao u Palermo, Jajalo je, podsjetimo, igrao za Rijeku, Sarajevo, Koln, Sienu i Slaven Belupo. Za "A" reprezentaciju BiH je odigrao sedam utakmica u eri selektora Mehmeda Baždarevića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi