Tuga za Matu Jajala i društvo: Savez ih izbacio u treću ligu!

Palermo ispao iz Serije B

Tuga za Matu Jajala i društvo: Savez ih izbacio u treću ligu!

S. Pašalić
Teme:

Zbog financijskih nepravilnosti, Palermo je danas i zvanično izbačen u Seriju C, odnosno treći rang italijanskog nogometa.

Nekada stabilni prvoligaš Italije, odnosno Serije A, bio je na pragu povratka u društvo najboljih italijanskih klubova, a danas ih je Savez kaznio izbacivanjem u Seriju C.

Kako sada stvari stoje, Perugia će zamijeniti Sicilijance u doigravanju za promociju u Serie A, a Venezia će ostati u ligi.

Za sve Palermove probleme kriv je bivši predsjednik Maurizio Zamparini, koji je prao novac.

Palermo će se žaliti na odluku, mada će teško odluka biti promijenjena.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serija B bila je inače startala sa 19 klubova u ovu sezonu zbog brojnih slučajeva financijskih nepravilnosti.

Član Palerma ove sezone je i Mato Jajalo, bivši igrač Fudbalskog kluba Sarajevo i jedan od najboljih članova ovog tima.

Top Komentari

Analiticar
''Za sve Palermove probleme kriv je bivši predsjednik Maurizio Zamparini, koji je prao novac.'' Sve isto kao kod nk skretnicar iz Sarajeva. Hajde saveze reaguj!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi