Jajalo: Sarajevo jeste bilo korak nazad u mojoj karijeri, ali ne kajem se

Novopečeni veznjak Udinesea otvorio dušu

Jajalo: Sarajevo jeste bilo korak nazad u mojoj karijeri, ali ne kajem se · Intervju

S. Grebović

Bivši igrač FK Sarajevo i bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine iz ere Mehmede Baždarevića u razgovoru za SportSport.ba dotakao se raznih tema.

Bivši veznjak Slaven Belupa, Siene, Kolna, Sarajeva, Rijeke i Palerma nedavno je potpisao ugovor sa Udineseom do ljeta 2022. godine. 

Mato Jajalo je 2015. godine stigao iz Rijeke u Palermo kao slobodan igrač, a prošle sezone je odigrao ukupno 35 utakmica za Sicilijance za koje je postigao tri gola.

Njemu je 1. juna istekao ugovor sa ovim klubom, a njih nekoliko ga je željelo vidjeti u svojim redovima, od kojih je Udinese bio najkonkretniji.

U razgovoru za SportSport.ba pojašnjava kako je završio u Udinama, ali se dotakao i perioda provedenog u Sarajevu kao i reprezentacije Bosne i Hercegovine za koju je sakupio sedam nastupa.

Potpisali ste nedavno ugovor sa Udineseom, recite nam kako je uopšte došlo do tog transfera?

"Prije svega moram reći da sam presretan zbog ovog angažmana. I ranije sam bio sam povezivan sa ovom ekipom, ali sada su se kockice posložile i na obostrano zadovoljstvo sam stavio potpis."

Mislite li da se možete izboriti u prvih 11 kod trenera Igora Tudora?

"Na meni je da se svojim igrama nametnem treneru, a on je taj koji na kraju krajeva odlučuje. Maksimalno sam motivisan i želim svojim zalaganjem i trudom doprinijeti uspjehu ekipe."

Igrajući za Palermo postali ste ljubimac tamošnje publike, ali se sve završilo na neslavan način zbog finansijskih malverzacija u i oko kluba, kako to komentarište? 

"Na Siciliji sam proveo prelijepe četiri godine. Život je jednostavno takav da nikad ne znate šta vas očekuje. Meni kao i svakom fudbaleru se planovi mogu promijeniti za čas. Nikom ništa ne zamjeram i još jednom ističem da mi je tamo zaista bilo prelijepo."

U eri Mehemda Baždarevića ste nastupali za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Nadate li se da bi se nekad u budućnosti ponovo mogli obući dres sa državnim grbom i pratite li reprezentaciju uopšte?

"Naravno da sam pratio i da još uvijek pratim BiH. Izvjestan period karijere sam proveo u Seriji B gdje sam igrao sasvim solidno. Uvijek sam bio objektivan i realan i svakako da niko od mene ne bi bio sretniji kada bi opet dobio poziv. Naravno da bih ga prihvatio i da ga željno očekujem."

U FK Sarajevo ste proveli drugi dio polusezone 2014. godine u kojoj ste se okitili titulom Kupa BiH. Kakve uspomene nosite iz Bordo kluba?

"Dan danas imam puno prijatelja u Sarajevu. Za taj grad i klub me vežu lijepe uspomene. Redovno pratim i bh. ligu i samo mogu da kažem da je Sarajevo bila jedna posebna stanica za mene. Možda je to bio i korak nazad u mojoj karijeri, ali mislim da nisam pogriješio što sam zaigrao tu."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vjerujemo da znate da FK Sarajevo igra protiv slavnog Celtica. Kako prognozirate ishod tog dvomeča?

"Nogomet je danas čudan i nepredvidiv. Svi igraju i svi imaju svoje šanse. Mislim da bi individualni kvalitet mogao da presudi, a ja lično želim svu sreću svijeta Sarajevu u tim susretima."

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

KRKAN
HAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHHAHA
1 10
burek_sa_mesom
SISAJ SARAJ'VO
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi