U narednim danima FK Sarajevo predstavlja nova pojačanja?

Bh. prvak se pojačava

U narednim danima FK Sarajevo predstavlja nova pojačanja?

A. Čaušević

Dvomeč prvog pretkola Lige prvaka sa Celticom je sve bliže i zbog toga treba očekivati nova imena u redovima bh. prvaka.

Fudbaleri FK Sarajevo će danas imati posljednju provjeru na pripremama u Sloveniji, protivnik je ekipa Domžalea. Nakon toga slijedi povratak u BiH.

Bordo ekipu su do sada pojačali Nebojša Gavrić, Slobodan Milanović, Gedeon Guzina te Mirko Oremuš, a u narednim danima lista sa novim imenima u svlačionici bi trebala biti proširena.

Obzirom da mnogim igračima upravo danas ističu ugovori oni će sutra i zvanično imati slobodne papire te će sami odlučivati o svojoj narednoj destinaciji.

Prema nezvaničnim informacijama najbliži potpisu ugovora sa Sarajevom je Bojan Letić, odlični lijevi bek koji je posljednjih godina igrao u Slovačkoj.

Letić je u BiH igrao za nekoliko klubova, a najveći trag je ostavio u Veležu. U Slovačkoj je od 2014. godine gdje je igrao za Žilinu i Karvinu.

Za očekivati je i angažovanja još jednog igrača u veznom redu jer je nastala praznina odlaskom Ljubana Crepulje, a Miloš Stanojević će opet na teren tek za nekoliko mjeseci.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sarajevo je UEFA-i A listu igrača za utakmice sa Celticom dužno dostaviti do 4. jula s tim da će moći naknadno prijaviti još dva igrača i to do ponoći dana prije odigravanja prvog meča sa škotskim prvakom.

Hoće li biti dodatnih odlazaka? Vjerovatno, ali o tome će više riječi biti nakon utakmica protiv Celtica koje se igraju 9. i 17. jula.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Robijasis1000
Jos Srba dolazi?
0 20
Senad071
Letic dobar lijevi bek,svaka čast.
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi