Jakirović: Veliki motiv je to što je Sarajevo do sada bez poraza

Šef struke Plemića najavio sutrašnji derbi

Jakirović: Veliki motiv je to što je Sarajevo do sada bez poraza

Uoči velikog derbija s FK Sarajevo koji će se odigrati sutra na stadionu Koševu u prostorijama HŠK Zrinjski upriličena je press konferencija na kojoj se okupljenim novinarima obratio trener mostarskog kluba Sergej Jakirović koji je najavio sutrašnju utakmicu.

"Idemo na noge trenutno najboljoj momčadi u zemlji o čemu govori podatak da su uzastopno dvije godine prvaci i ako mislimo nešto napraviti, morat ćemo dati sve od sebe" - kazao je Jakirović i nastavio:
"Nama je veliki izazov to što su oni još uvijek neporaženi, barem meni, a moj je zadatak da to prenesem i na tim. Moramo biti koncentrirani i hrabri te ukoliko imamo ambiciju da nešto više napravimo, svakako postići i pogodak. Čeka nas zahtijevna, teška i specifična utakmica budući da s njima opet igramo za četiri dana u Kupu BiH. Idemo polako, jednu po jednu utakmicu. Osobno sam jako zadovoljan kako smo trenirali ovaj tjedan. Počele su se događati neke stvari koje priželjkujemo i jako sam sretan radi toga i naravno, to moramo potvrditi na terenu."

Na red je potom došlo pitanje i o stanju u momčadi.

"Napokon nam se na treninzima priključio i Miljan Škrbić, dok se pojavio problem s Dinkom Trebotićem kojeg je već po drugi put ukočio vrat. Poslali smo ga na magnetnu rezonanciju i neurokirurg mu je preporučio da ne radi ništa 10 dana pa će on upravo toliko biti izvan stroja. Svi ostali igrači su se vratili i u punom su pogonu."

Osvrnuo se šef struke Plemića i na sutrašnjeg protivnika.

"Sigurno je da će im faliti Rahmanović i Tatar. Kad se zbroje golovi koje su oni kreirali dolazimo do velike brojke. To je isto kao da nama ode Bilbija i jasno je koliko to nedostaje. Što se tiče derbija sa Željezničarom koji su igrali prije 4 dana vidjelo se da im je svima bitno ne izgubiti. Mislio sam da će biti žustrije ali nije. Ovi odlasci će u prvi plan izbaciti Sušića koji će zauzeti Rahmanovićevu poziciju. Imaju oni dosta kvalitetnih i zanimljivih igrača i nema sumnje da će to sutra biti jako interesantna utakmica" - mišljenja je Jakirović koji je zatim nekoliko riječi posvetio i svom timu, tj. kakav će Zrinjski istrčati na travnjak Koševa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Bit će to dosta drukčija utakmica nego protiv Krupe gdje se 'bodovi podrazumijevaju'. Ne bi bilo u redu da vam govorim nešto više, to ću reći sutra igračima u svlačionici, zasada ne bih otkrivao previše jer me možda protivnički trener sluša pa da na osnovu toga sastavi taktiku" - kroz smijeh je rekao bivši trener Gorice i Maribora.

Utakmica između Sarajeva i Zrinjskog igra se sutra na Koševu u 19h

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti