Jakovljević: Da budem iskren, ništa ne znam o Differdangeu

Defanzivac Zrinjskog za SportSport.ba

Jakovljević: Da budem iskren, ništa ne znam o Differdangeu

Utišali su se odjeci nakon velikog mostarskog derbija igranog prije dva dana na stadionu 'Rođeni' u Vrapčićima.

Velež je slavio s 2:0, te slavio drugu uzastopnu pobjedu protiv Zrinjskog u gradskim derbijima. Plemići su razočarali svoje navijače blijedim izdanjem u Vrapčićima, no vremena za dublje analize jednostavno nema jer već prekosutra pod Bijeli Brijeg stiže Radnik koji je u dva početna kola zabilježio samo jedan bod, te će poput Zrinjskog, biti pod pritiskom pozitivnog rezultata.

Na utakmici u Vrapčićima, jedan od rijetkih koji je do kraja natopio dres znojem i krvlju, stoper Zrinjskog Slobodan Jakovljević, ovako je vidio stvari u Vrapčićima, a osvrnuo se i na dolazak Radnika, te europski izazov koji je šesterostruke prvake BiH spojio s predstavnikom Luksemburga, Differdangeom.

"Evo, vidim, za protivnike smo dobili Differdange iz Luksemburga. Da budem iskren, o ovom protivniku ne znam ništa, imat ćemo dovoljno vremena do 27.08. da saznamo sve i da se kvalitetno pripremimo za njih. Opet, koliko god to možda na prvu izgleda lagano, siguran sam da nas očekuje težak posao jer je protiv ovakvih protivnika najteže igrati" - govori stub obrane Zrinjskog Slobodan Jakovljević.

Slobodane, Zrinjski nije izgledao dobro u gradskom derbiju?

"Slegli su se utisci, derbi je prošao a za dva dana ispred nas nova teška utakmica za koju moramo izvući pouke iz poraza otprije dva dana. Sigurno da nismo bili pravi i Velež je, koliko god mi bilo teško da to kažem, na kraju sazluženo slavio. Kažem, već u srijedu igramo protiv mog bivšeg kluba. Tu ćemo morati biti dosta odlučniji, borbeniji i kvalitetniji u smislu te 'druge lopte' i mislim da onda pozitivan rezultat neće izostati".

Navijači su bili ljuti na vas poslije derbija?

"Da, s razlogom. Nogomet se igra zbog navijača. Znamo koliko nama znači taj susret, a znamo koliko i našim najvjernijim navijačima. O derbiju više ne treba pričati, znam da su s razlogom bili ljuti. Ja vjerujem da ćemo popraviti utisak već u narednoj utakmici".

Radnik nije nimalo ugodan protivnik obzirom da će i oni biti pod imperativom dobrog rezultata pod Bijelim Brijegom?

"S njima je generalno uvijek teško. Ja sam ovdje već četiri i pol godine i s naše strane nikada nije bilo uvjerljivih pobjeda, velika većina ih je izborena teško, na knap. Ova liga je takva, sada svi imaju imperative pobjede i dobrog rezultata, a timovi su posebno motivirani kad se igra protiv nekog od ove naše 'velike četvorke'. Tako je i s Radnikom kome motiva neće faliti a na nama je da ne ponavljamo greške iz prethodne utakmice".

Jesu li detektirane najveće opasnosti koje prijete od Radnika?

"To je danas na redu, na današnjem treningu ćemo se pozabaviti pripremom za Radnik i siguran sam da će nam trener staviti do znanja odakle i od koga prijeti najveća opasnost".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Slobodane, jedan si od stožernih igrača i jedan od najvećih autoriteta u svlačionici Zrinjskog i možemo te upitati kakav Zrinjski možemo očekivati u budućnosti?

"Iskreno iz ove perspektive, ne volim da govorim previše unaprijed. Vjerujem da ćemo puno bolje izgledati nego u prethodna dva susreta. Mislim da ćemo to postići već u ovom susretu koji je pred nama i da ćemo uhvatiti niz dobrih utakmica koji nam je prijeko potreban" - kazao je Slobodan Jakovljević za SportSport.ba.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Realist
Jakove legendo jedini si koji gine svaku utakmicu i to svi prepoznajemo i zato jesi miljenik navijaca od prvog dana u klubu i ostat ces legenda zauvijek
4 3
goku_iz_sirokog
Dobijte ove amatere, dabog da bili dobri kao i prosle sezone u Europi.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi