Emotivni Jakupović: "Samo bih pao na terenu i iskrvario unutra, ne bi me spasio niko..."

Morao završiti karijeru zbog aneurizme aorte

Emotivni Jakupović: "Samo bih pao na terenu i iskrvario unutra, ne bi me spasio niko..."

Esmer Oštraković

Život nekada zaista piše čudne priče. To je najbolje na svojoj koži osjetio dojučerašnji fudbaler Igmana iz Konjica, Demir Jakupović.

Naime, u protekloj sezoni Jakupović je odigrao 28 utakmica u dresu Igmana iz Konjica, te je postigao četiri gola i dodao četiri asistencije.

Sve to trebalo mu je donijeti veliki transfer u Budućnost iz Podgorice. Ugovor je bio spreman, čekalo se samo da ljekarski pregledi budu odrađeni, a ona je sve krenulo nizbrdo.

Naime, Jakupoviću je prilikom ljekarskom pregleda otkrivena aneurizma aorte, te je zbog toga bio prinuđen da završi profesionalno bavljenje fudbalom.

Jakupović je odlučio da govori o svemu što se događalo u proteklim danima.

Oglasi

"Mene je sve ovo iznenadilo. Dobio sam poziv od Budućnosti iz Podgorice. Prije potpisa, trebao sam odraditi ljekarski pregled. Sve je bilo ok do ultrazvuka srca, tad mi je ustanovljena aneurizma aorte. Radio sam CT kako bi bili 100% sigurni. Vidjeli su da je 46 mm narasla i preporučili su mi da se prestanem baviti fudbalom", kazao je na početku razgovora Jakupović.

Jedno pitanje se odmah ističe, a to je kako da se to do sada nije otkrilo.

"Ovdje nismo imali adekvatne ljekarske preglede. To je obuhvatalo EKG, spirometrija, opće preglede. Ništa napredno, kao što je to slučaj recimo u Podgorici. Čisto "pro forme". Apelujem zaista da se to poboljša. Prije pola godine u Igmanu, bilo je samo da se prođe taj ljekarski pregled", rekao je Jakupović, te je nastavio:

"Garantujem da sam ostao u Bosni i Hercegovini da mi se to ne bi pronašlo, a to je smrtno opasno stanje. Samo bi pao na terenu i iskrvario unutra, ne bi me spasio niko. Ovo godinama postoji, nije se to pojavilo u posljednjih pola godine. Možda bi imao šansu da nastavim igrati, jer ovo je urođeno i tijekom sporta je raslo", iskren je Jakupović.

Svjestan je i on da je njegov odlazak u Podgorici zapravo bila "sreća u nesreći".

"Baš tako, prava sreća u nesreći. Mogao sam se baviti fudbalom ovdje, nikada ne bi saznao, ali koliko bih bio živ. Zaista hvala ljudima u Podgorici kao i agenciji V11. Svi su bili maksimalno korektni i ne znam, hvala im što su mi pomogli da otkrijem da imam ovo zdravstveno stanje", emotivan je bio Jakupović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kada je riječ o nastavku karijere kaže da bi volio da ostane u sportu.

"Volio bih da sam tu u fudbalu. Trener, sportski direktor, vidjet ćemo. Igman mi je zaista na usluzi i ako bude bilo potrebe za operacijom i za sve i hvala im na tome. Kada je riječ o nekim ponudama, toga još uvijek nema ni od jednog kluba", završio je Jakupović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi