Jakupović: Pomogao sam ekipi, zbog toga je golman tu
Foto: EPA

Hull bolji od Watforda s igračem manje

Jakupović: Pomogao sam ekipi, zbog toga je golman tu

Endin Čaušević

Fudbaleri Hull Cityja jučer su na domaćem terenu savladali Watford sa 2:0 u okviru 34. kola engleskog Premiershipa.

Hull je od 25. minute igrao sa igračem manje jer je direktan crveni karton zaradio Niasse. Ipak, domaći su do kraja meča uspjeli da slave sa 2:0, a golove su postigli Marković i Clucas. Jedan od junaka utakmice bio je švicarski golman Eldin Jakupović koji je svojim odbranama sačuvao svoju mrežu netaknutom.

Nakon utakmice golman bh. porijekla izjavio je da ne gleda na ovo kao svoj uspjeh, već uspjeh cijele ekipe. Jakupović je dodao da nikada nije lako igrati sa igračem manje, te da je ponosan na svoje saigrače što su na kraju uspjeli da postignu dva gola i upišu nova tri boda.

"Počeli smo utakmicu nekako uspavano i uvijek se teško vratiti nakon crvenog kartona. Nikad nije lako igrati sa deset igrača, ali smo u drugom poluvremenu igrali savešeno i osvojili smo tri boda. Zaslužena pobjeda jer smo se borili do zadnje sekunde", rekao je Jakupović, te dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Imao sam nekoliko dobrih odbrana, ali zbog toga i postoji golman, da brani i pomaže tako svojoj ekipi. Uvijek dajem sve od sebe, ali ovo je zaista bio podvig cijele ekipe. Zajedno smo postigli ovo".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi