Veznjak Željezničara pred derbi

Jamak: Armin Hodžić će odlučiti sutrašnji derbi

Dobra vijest za navijače Željezničara pred utakmicu protiv Zrinjskog bio je oporavak Nermina Jamaka. 

Jedan od najvažnijih igrača u timu sa Grbavice sa optimizmom dočekuje sutrašnji gradski derbi u četvrtfinalu Kupa BiH.

„Iskreno do nedjelje nismo ni razmišljali o Sarajevu i derbiju jer smo imali tešku utakmicu u Premijer ligi protiv Zrinjskog. Htjeli smo pobijediti pod svaku cijenu jer smo osjećali da Široki Brijeg i Sarajevo neće pobijediti. Uspjeli smo, a drugi rezultati su se poklopili,“ kaže Jamak, najavivši gradski derbi:

„U derbijima nema favorifa. Naša prednost je što se bolje međusobno poznajemo, duže smo na okupu za razliku od protivničkih igrača. Sarajevo je kvalitetan tim bez sumnje, gledao sam ih u nedjelju protiv Olimpica.“

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Željezničar za poraz u Kupu BiH ne zna već godinama. Plavi su posljednjih godina najčešći osvajači prestižnog trofeja.

„Nije slučajno to što u Kupu nismo izgubili već četiri godine. Sutra bismo bili zadovoljno sa pobjedom bez primljenog gola. Hodžić igra u odličnoj formi i vjerujem da bi on mogao odličiti sutrašnji drbi. Što se mene tiče, ja se dobro osjećam, povreda je stvar prošlosti. Tako je bilo i pred Zrinjski,“ dodao je Jamak.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.