James: Daleko smo mi od originalnog Dream Teama

King James smatra

James: Daleko smo mi od originalnog Dream Teama

Jedan od najboljih košarkaša reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država, LeBron James, izjavio je za španjolski AS kako ne smatra ovu repezentaciju Dream Teamom.

"Mi nismo Dream Team. Samo smo američka reprezentacija na Igrama u Londonu. Tačka!", kazao je James kada je napravljena usporedba sa originalnim Dream Teamom koji je nastupa prije 20 godina na Olimpijskim igrama u Londonu.

 

SAD su u subotu jedva stigle do pobjede nad Litvanijom te je James prokomentarisao i taj susret.

 

"Kad protiv sebe imate ekipu koja dobro trči i odlično šutira, što su Litavci protiv nas imali, onda uvijek imate problem. Ni mi nismo izuzetak. Svi su danas pobjedivi. No, mi smo dobili tu utakmicu. Da smo izgubili, imali bismo dramu. Ovako joj nema mjesta. U košarci vam je bitno iskontrolisati kretanje rezultata u posljednjoj četvrtini. Mi smo to uspješno obavili", kazao je James te je dodao kako nije čuo za poraz Španije od Rusije.

 

"Nisam ni znao za njega dok mi vi sad niste rekli. Ne zamaram se budućnošću. Važna nam je prva iduća utakmica, koju u ponedjeljak igramo protiv Argentine. O Španjolskoj ćemo razmišljati kad i ako za to dođe vrijeme. U svakom slučaju, radi se o odličnoj reprezentaciji".

 

James je također odgovorio i na konstataciju novinara da ovu reprezentaciju SAD nazivaju i LeBronovom ekipom.

 

"Ne sviđa mi se to. Pomalo mi je i neugodno. Kobe Bryant najveća je zvijezda među nama, igrač kojeg smo svi gledali još kao klinci. Pokazao je i ovdje svoju veličinu ubacivši Nigeriji 16 poena za 10 minuta", za kraj je rekao James.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.