James: Moramo pobijediti Nijemce

James: Moramo pobijediti Nijemce

Golman reprezentacije Engleske David James izjavio je da će njegovi saigrači i on ignorisati istorijski značaj utakmice sa Njemačkom u osmini finala SP-a.

On je rekao da će se reprezentativci Gordog Albiona koncentrisati samo na prolazk u narednu fazu takmičenja u Južnoj Africi.

Mečevi između Engleske i Njemačke tradicionalno su neizvjesni. Englezi su do jedine titule na Mundijalima stigli tako što su u finalu 1966. godine pobedili upravo Panzere.

Nakon tog meča dvije selekcije su se nekoliko puta sastajale u odlučujućim utakmicama, a o pobjedniku su često odlučivali i penali, kao 1990. godine u polufinalu SP u Italiji.

"To je samo još jedna utakmica, ali naravno da ona sa sobom nosi i dosta drugih stvari. Međutim, za nas, to je samo još jedan meč u kome moramo da pobijedimo kako bi prošli dalje", izjavio je James.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti