James Rodriguez izjednačio 36 godina star rekord
Foto: EPA

Sjajni veznjak Kolumbije

James Rodriguez izjednačio 36 godina star rekord

M. Šljivak

Fenomenalni kolumbijski fudbaler James Rodriguez (22) uspio je da na Svjetskom prvenstvu u Brazilu izjednači i jedan rekord.

Rodriguez je postao prvi igrač nakon 36 godina koji je bio strijelac u prvih pet utakmica na Mundijalu, te je izjednačio rekord Peruanca Teofilla Cubillasa, koji je u pet utakmica na prvenstvima 1974. i 1978. godine postigao pet golova uzastopno.

Sjajni veznjak Monaca je postigao u Brazilu šest golova. Urugvaju je postigao dva, dok je ostalim rivalima postigao po jedan gol, ali nažalost njegova serija pogodaka će stati, jer je Kolumbija porazom od Brazila ispala sa Mundijala.

Ipak, s obzirom o kakvom se fudbaleru radi ne treba čuditi da seriju golova Rodriguez nastavi i za četiri godine na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije