Jamesov transfer u Birmingham propao zbog radne dozvole

Glavna zvijezda Mundijala je 2008. bila na pragu Birminghama

Jamesov transfer u Birmingham propao zbog radne dozvole

James Rodriguez je najveća zvijezda Svjetskog prvenstva. Nažalost po njega i sve Kolumbijce, on je svoju epizodu na Mundijalu završio. Ovaj fudbaler Monaca se proslavio svojim nastupima i u posljednje vrijeme svakodnevno se pojavljuje nekoliko interesantnih priča vezanih za njega. Jedna takva nam dolazi iz Engleske.

Na Svjetskom prvenstvu do 17 godina održanom 2007. godine, Birmingham je imao svog skauta koji je pratio takmičenje. Za oko mu je zapao današnji superstar James Rodriguez koji je tada bio tinejdžer. Birmingham se angažovao u pokušajima da dovede tada nadolazeću zvijezdu, a od potpisa za engleski klub dijelile su ga sitnice.

"James je tada igrao za Banfield i mi smo bili na pragu njegovog dovođenja. Bili smo spremni ponuditi 3 miliona funti za njega, što smo i učinili. Ipak, naišli smo na ogromne probleme sa dobijanjem britanske radne dozvole koja je Jamesa na kraju konačno udaljila od Birminghama. A sve je bilo skoro pa završeno...", rekao je Barry McIntosh, skaut koji ga je želio dovesti u Englesku.

Tako je Rodriguez izmakao Birminghamu koji se danas posebno kaje zbog neuspjelog transfera. Danas James vrijedi 75 miliona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.