Jan Oblak sinoć postavio rekord koji će teško biti oboren

Sjajno dostignuće

Jan Oblak sinoć postavio rekord koji će teško biti oboren

E. Oštraković

Jan Oblak postao je golman kome je trebalo najmanje odigranih utakmica kako bi na sto utakmica sačuvao svoju mrežu netaknutom.

On je ovaj rekord oborio sinoć na utakmici svog Atletico Madrida protiv Osasune, u kojoj je njegov tim slavio sa 5:0.

Za njega je to bila 182 utakmica u La Ligi, te je uspio da po stoti put sačuva svoju mrežu netaknutom, što je fascinantan podatak.

Rekord je prije njega držao Miguel Reina kojem je za ovo bilo potrebno 222 odigrane utakmice, a do sada je na drugom mjestu bio Victor Valdes kojem je trebalo 227 utakmica.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovi brojevi pokazuju to da je Oblak svoj gol sačuvao na čak 55% utakmica u La Ligi, što je daleko bolje od skoro svih golmana ikada u La Ligi.

Andoni Zubizarreta imao je postotak od 37.38, Paco Buyo sačuvao je 213 puta mrežu netaknutom, ali je odigrao 542 utakmice.

Promo

Top Komentari

miki30
Pa 80% ovog uspjeha pripada odbrani koju Simeone forsira i koja je stvarno jaka.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi