Janicenoks presudio Crnoj Gori

Košem šest sekundi prije kraja

Janicenoks presudio Crnoj Gori

Nakon što su prvom kolu pobjedili BiH, košarkaši Latvije su uspjeli skinuti skalp i reprezentaciji Crne Gore. Čovjek odluke bio je Kristaps Janicenoks koji je šest sekundi prije kraja pogodio za još jedno slavije 73:72.

Latvijci su bili u problemima u posljednjoj dionici ali se nisu predavali. Crna Gora je imala solidnu prednost 59:54, 67:61, ali utakmicu nije privela do kraja. Više od četiri minute Crna Gora je ostala bez koša, što su Latvijci znali kazniti. Mini serijom 7:0 utakmicu odvode u dramatičnu završnicu.

Završnicu u kojoj je Janicenoks pogodio tricu 32 sekunde prije kraja za 71:69, nakon čega Rice ponovo
vraća prednost Crnogorcima. Latvijci su imali napad i 11 sekundi, a loptu za pobjedu na kraju pogađa Janicenoks. Pokušali su Crnogorci u kratkom periodu od nekih šest sekundi za eventualno naprave nešto, nije išlo.

Što se tiče Latvije samo su dva igrača u pobjedničkoj ekipa bila dvocifrena. Freimanis sa 12 poena uz sedam skokova i Janicenoks koji je utakmicu zaključio sa 15 poena. Latvijci su pogodili osam trica, šutnuli su ukupno koliko i Crnogorci 22. Tyrede Rice je ubjedljivo bio najbolji na drugoj strani sa 24 poena i 5 asista dok je 13 poena dodao Sekulić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.