Janjoš: Pozdravljam odluku o smanjenju broja stranaca

Četiri strana igrača maksimalno u zapisniku

Janjoš: Pozdravljam odluku o smanjenju broja stranaca

A. Beganović

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na sjednici koja je održana juče usvojio je prijedlog Takmičarkse komisije o smanjenju broja stranaca.

"Prijedlog Propozicija takmičenja za sezonu 2017/2018: BHT PL i završnice Kupa BiH, Premijer omladinske lige U-19 i Kupa BiH za juniore i Premijer omladinske lige U-15 i U-17, Premijer ženske lige BiH i Kupa BiH u ženskom nogometu/fudbalu, Premijer ženske lige U-17, Premijer futsal lige BiH i Kupa BiH u futsalu, uz slijedeće dopune: - Smanjuje se broj stranaca u klubovima BHT Premijer lige sa šest na četiri - Organizaciju finalnih utakmica Kupa će preuzeti NS/FS BiH", naveli su iz Fudbalskog saveza BiH.

Tako će od naredne sezone u zapisniku za utakmicu u ekipi umjesto do sada dozvoljenih šest moći biti četiri fudbalera koja nemaju bh. državljanstvo.

Ova vijest je ostala neprimjećena u bosanskohercegovačkoj sportskoj javnosti, a da je odluka Izvršnog odbora pravac kojim se treba kretati potvrđuje i šef stručnog štaba FK Sarajevo, Mehmed Janjoš.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Smatram da je to dobar potez za bh. fudbal Smanjenjem broja stranaca klubovi će biti više usmjereni ka domaćim igračima iz sopstvenog pogona i dobro je što će u budućnosti biti veći fokus na domaće igrače, na djecu iz omladinskih pogona. Pozdravljam ovaj potez i vjerujem da će mnogo značiti za razvoj domaćih fudbalera", istakao je šef stručnog štaba Bordo tima Mehmed Janjoš.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi