Trener FK Sarajevo

Janjoš: Široki će sigurno igrati ofanzivno na Koševu

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Trener Sarajeva Mehmed Janjoš je na današnjoj press konferenciji najavio sutrašnju utakmicu protiv Širokog Brijega, koja će biti derbi 21. kola Premijer lige.

Sarajevo je u seriji od devet uzastopnih pobjeda u svim takmičenjima, dok se Široki Brijeg bori za Ligu za prvaka i jasno je da će obje ekipe imati veliki motiv na Koševu.

"Sutra nas čeka jedna veoma važna utakmica, kao i svaka sljedeća. Mi želimo Evropu i trebamo ići od utakmice do utakmice i tražiti dobru igru i pobjede. Nemamo povrijeđenih ni kartoniranih igrača i odlično je što mogu računati na sve igrače. Široki Brijeg je odlična ekipa koja je dobro složena, ali koja je imala krizu rezultata. Nije dobro po nas što su sada ušli u formu, ali očekujem našu pobjedu", rekao je Janjoš, te nastavio:

"Očekujem da će Široki Brijeg igrati nešto ofanzivnije na Koševu, jer moraju doći do bodova. Oba tima će tražiti pobjedu i mislim da će utakmica biti dobra za publiku. Malo me strah vremena i lošeg terena. Vidjeli smo kako je bilo u srijedu protiv Travnika".

"Rekordi su prelijepa stvar, ali vjerujte mi da ne razmišljamo o tome. Ono što želimo su pobjede, Evropa i trofeji. Želio bih da pohvalim naše navijače koji su fenomenalni, a ono što su nam priredili na Otoci bilo je nevjerovatno".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Pred nama je april u kojem ćemo odigrati sedam utakmica u 20 dana, a uspjeh će napraviti ekipa koja bude imala najširi roster. Drago mi je što mogu računati na većinu igrača i što su se neki vratili i sada je na svim fudbalerima da se bore. Igrat će oni koji to zasluže", zaključio je Janjoš.

Meč Sarajeva i Širokog Brijega igra se sutra s početkom u 15 sati.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi