Sutra konačna odluka o dolasku Škripara na Koševo

Najavljen dolazak

Sutra konačna odluka o dolasku Škripara na Koševo

Adnan Beganović

Derbi susret 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrat će zahuktalo Sarajevo i Široki Brijeg, a sutra će i zvanično biti poznato da li će susretu na našem najvećem stadionu prisustvovati navijači Širokog Brijega, popularni Škripari.

Fudbaleri Sarajeva i Širokog Brijega subotnji susret dočekuju u dobrom raspoloženju pošto su obje ekipe u prvim kup susretima savladali svoje protivnike. Sarajevo je na Koševu bilo bolje od Travnika (2:0), a indentičnim rezultatom Široki je u Mostaru savladao Zrinjski tako da nas po svemu sudeći očekuje pravi fudbalski spektakl.

Izabranici Mehmeda Janjoša nalaze se u nevjerovatnoj seriji i sa tribina najvećeg bh. stadiona imat će ogromnu podršku, dok se još uvijek ne zna da li će gosti imati pomoć sa tribina.

Naime, iz Širokog Brijega su obavijestili Sarajevo da na susret organizirano dolazi 50 njihovih navijača, a kako nalažu procedure iz Titove 38/b su o tome obavijestili Ministarstvo unuterašnjih poslova kantona Sarajevo.

Tim povodom SportSport.ba je kontaktirao glasnogovornika MUP-a Kantona Sarajevo, Irfana Nefića.

"Iz Sarajeva su nas obavijestili o najavi dolaska navijača Širokog Brijega. Još ništa vam ne mogu sigurno reći, no sutra ćemo imati konačnu odluku. Stupit ćemo u kontakt i sa kolegama iz HNK-a i ništa nećemo prepustiti slučaju", kratko je istakao Nefić.

Podsjetimo, navijači Širokog Brijega na Koševu nisu bili više od sedam godina, odnosno od trenutka kada je u Širokom Brijegu na brutalan način ubijen navijač Sarajeva Vedran Puljić. Iako je od ovog gnusnog čina prošlo više od sedam godina za Vedranovo obistvo još niko nije osuđen.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi