Janković: Srećan sam, ali važnije su pobjede

Mladi BiH košarkaš o rekordu

Janković: Srećan sam, ali važnije su pobjede

D. Vejo

Kadetska košarkaška reprezentacija BiH plasirala se među deset najboljih reprezentacija na svijetu nakon što je na Svjetskom prvenstvu u Zaragozi savladala ekipu Dominikanske Republike.

Pažnju na sebe skrenuo je Banjalučanin Aljoša Janković, koji je imao triple-double učinak. Svjetski rekord je srušio na način da je nakon meča u statistiku upisao 15 poena, 18 skokova i 10 asistencija čime je pokazao o kakvom se talentu i košarkašu zapravo radi. 

"Jako sam srećan zbog obaranja rekorda, ali mislim da je mnogo važnije što smo dobili utakmicu i nadam se da ću moći još više da pomognem svom timu u borbi za deveto mjesto", rekao je za SportSport.ba košarkaš kadetske reprezentacije BiH, Aljoša Janković.

Podsjetimo, protivnik naše reprezentacije u borbi za deveto mjesto na turniru bit će selekcija Kine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi