Janković u nadoknadi odveo Velež u osminu finala

Velež slavio

Janković u nadoknadi odveo Velež u osminu finala

M. Šljivak

Fudbaleri Velež plasirali su se u osminu finala Kupa Bosne i Hercegovine. Oni su danas u Foči savladali Slaviju s 1:0, te su ostvarili plasman među 16 najboljih ekipa.

Do vodstva su domaći stigli u 28. minuti kada je mrežu gostiju iz Mostara pogodio Mitić za vodstvo od 1:0. 

Imao je i Velež nekoliko solidnih pokušaja, ali se na odmor otišlo minimalnim vodstvom Slavije od 1:0.

Međutim, već u prvom napadu u drugom dijelu, gosti iz Mostara dolaze do poravnanja. Pogodio je Hebibović za izjednačenje rezultata na 1:1.

Nakon izjednačenja Rođeni su prepustili terensku inicijativu Slaviji. Međutim, domaći nisu uspijevali stvoriti priliku za gol. Kada se činilo da će susret otići na penale gosti nakon brze kontre dolaze do pobjede i plasmana dalje. Strijelac gola bio je Janković u drugoj minuti nadoknade.

Kup BiH:

Slavija - Velež 1:2 (Mitić 28' / Hebibović 47', Janković 90+2) 

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

SLAVIJA: Lučić, Hodžurda, Popović, Mitić, Salković, Kokot, Karić, Prodanović, Ivanović, Lemez, Osmanković.

VELEŽ: Đokić, Škahić, Zolj, Hebibović, Popović, Merzić, Janković, Pejić, Haurdić, Nikolić, Maletić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.