Na centru zagrljeni Neymar, Vinicius, Casemiro, Alves..., a iznad lik velikog Ivice Osima

Japanci mu opet odali počast

Na centru zagrljeni Neymar, Vinicius, Casemiro, Alves..., a iznad lik velikog Ivice Osima

Edmir Škorić

U Japanu ne zaboravljaju legendarnog Ivicu Osima, pa su mu još jednom odali počast.

Prije dva dana Japan je ugostio Brazil u prijateljskoj utakmici, a gosti su slavili golom Neymara sa bijele tačke u 77. minuti.

Na Nacionalnom stadionu u Tokiju spektakl je počeo minutom šutnje za Osima. Svi nogometaši, uključujući i brazilske zvijezde poput Neymara, Vinicius Juniora, Casemira ili Danija Alvesa, stojali su zagrljeni na centru kako bi odali počast legendi.

Podsjetimo, Ivica Osim je preminuo u 81. godini života, a ukopan je u Aleji velikana na Gradskom groblju Bare u Sarajevo za koje je bio uvijek srcem vezan gdje god se nalazio u svijetu.

U nekoliko zemalja širom svijeta Osim je ostavio ogroman trag, naročito u Japanu i Austriji. Bio je selektor Japana, ali i trenirao JEF United Chibu, dok je godinama uspješno vodio u Austriju ekipu Sturma iz Graza.

Top Komentari

Mowzilla
Cudo se NFSBiH nije sjetio minute sutnje dok su repka igra kod kuce. Toliko o tome koliko su ga cijenili...
9 0
kurjak
Ovo samo pokazuje da je Ivica Osim bio veliki čovjek,veliki stručnjak i da svijet to ne zaboravlja.Privilegija nas Bosanaca i Hercegovaca što smo imali čovjeka poput gospodina Ivice Osima.Počivaj u miru legendo.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi