Japanci zabili 14 golova u kvalifikacijskom meču, njihov selektor ispao veliki gospodin

Protiv Mongolije

Japanci zabili 14 golova u kvalifikacijskom meču, njihov selektor ispao veliki gospodin

Haris Zilić

Japan je sa 0:14 savladao Mongoliju u kvalifikacijama za SP 2022. godine.

Japanci su mogli dati još toliko pogodaka, obzirom da su Mongolci bili totalno van utakmice.

Mongolija ima tri boda u ovim kvalifikacijama, Japanci su ih na domaćem terenu dobili "samo" 6:0, pa pomalo čudi ovako visok rezultat.

Nakon meča, selektor Japana Hajime Moriyasu, nije puno komentarisao, ali je ispao veliki gospodin.

"Znali smo da smo dosta kvalitetnija ekipa. I nas je malo začudio ovaj rezultat. Ja se izvinjavam protivnicima, ako smo ih na neki način uvrijedili, ali ovo je sve sastavni dio sporta. Mirno dočekujemo kraj ovog prvog kruga kvalifikacija. Imamo sad tri domaće utakmice gdje ćemo probati i neke taktike za finalni dio kvalifikacija. Mongoliji želim mnogo sreće u budućnosti", rekao je Moriyasu.

Top Komentari

Imam jednu ideju kako BiH da se kvalifikuje za buduca Svjietska Prvenstva. Ako se Israel moze takmiciti medju evropskim drzavama za kvalifikacije svijetskog prvenstva, da li bi BiH mogla da se ugura medju azijskim drzavama u kvalifikacijama za SP, kad moze Izrael, pa zasto ne bi smo i mi.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi