"Japanci su konačno igrali bez straha"

Ivica Osim posmatrao duel Engleske i Japana

"Japanci su konačno igrali bez straha"

O. Lekić

Nekadašnji selektor Japana i sasvim sigurno najbolji stručnjak kojeg je Bosna i Hercegovina imala, Ivica Osim, gledao je svoje nekadašnje izabranike u prijateljskom duelu sa Engleskom i nakon susreta imao je riječi hvale za igru Japana.

"Duel sa Engleskom je pokazao kako Japan treba igrati", rekao je Osim i dodao:

"Ovu predstavu treba posmatrati u pozitivnom svijetlu. Igrači Japana nisu se bojali protivnika, a to nisam do sada vidio kod japanske momčadi. Mislim da su konačno shvatili da ne igraju protiv nekih čudovišta."

Podsjetimo, Engleska je svladala Japan rezultatom 2:1, no Japan je u najmanju ruku bio ravnopravan protivnik favoriziranom Gordom Albionu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.