Jarčevi drže vrh, pet golova u Sandhausenu

2. Bundesliga, 29. kolo

Jarčevi drže vrh, pet golova u Sandhausenu

Ekipa Kolna domaćom pobjedom od 2:0 na Arminijom iz Bielefelda sada ima devet poena prednosti u odnosu na drugoplasirani Fürth i gotovo je sigurno novi član njemačke Bundeslige.

Da pretposljednji sastav 2. Bundeslige nema šta tražiti na gostovanju kod lidera jasno je bilo već u 12. minuti kada je Haflar pogodio za vodstvo Jarčeva od 1:0. 

Gosti su igrali borbeno, pokušavali su izboriti pozitivan rezultat na super-teškom gostovanju ali je gol Ujaha u 75. minuti za vodstvo domaćih od 2:0 znači definitivni poraz Arminije, te vjerovatni oproštaj od Cvajte.

Drugi susret koji se igrao u isto vrijeme između Sandhausena i St. Paulija bio je prava uspavanka u prvih 45 minuta, a onda je u drugom poluvremenu nastupila prava ludnica u kojoj je viđeno čak pet golova.

Domaći su poveli preko Bluma u 50. minuti, a pet minuta kasnije izjednačio je Gonther. Adler je u 70. donio novo vodstvo domaćem timu, da bi gosti do totalnog preokreta stigli u svega 180 sekundi.

Prvo je Schachten u 76. minuti izjednačio na 2:2, a veliku radost navijačima ekipe iz Hamburga donio je pogodak Rzatkowskog 12 minuta prije kraja utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.